Ko je Almir Vuković i za šta se zalaže?




Ja sam Almir Vuković iz Soline. Na predstojećim Lokalnim izborima 2020. godine sam kandidat broj 20 za Gradsko vijeće Tuzle ispred stranke PDA.


U budućim postovima ću da malo više elaboriram o stavovima koje zagovaram a sada ću ukratko da nabrojim šta možete očekivati od mene ako me izglasate u Gradsko vijeće.



Prvi i osnovni zadatak koji ja, kao i moja stranka, imamo je da izborimo usvajanje Statuta Grada Tuzle čime bi Mjesne zajednice ponovo dobile status pravnog lica i prava koja iz toga proizilaze. Ovim potezom bi se dobar dio odgovornosti za lokalno uređenje vratio na nivo Mjesne zajednice što bi im omogućilo da se radi na onim problemima koji su prioriteti u njihovim lokalnim zajednicama, a ne da čekaju da dođu na red za rješavanje u organima na nivou grada te bi tako omogućili ravnomjerniji razvoj svih Mjesnih zajednica.

Pored toga veliki problem kojim se namjeravam pozabaviti je i infrastruktura u našem gradu, prvenstveno cestovna i komunalna infrastruktura. Svi smo svjedoci ogromnih problema koje imamo prilikom svakih većih oborina te bih se ja borio za hitno sistematsko rješenje problema koje imamo sa našim saobraćajnicama i kanalizacionim sistemom za prikupljanje i odvođenje komunalnih otpadnih voda.
Na našu žalost u 2020. godini još uvijek imamo mjesne zajednice u kojima nije sistemski riješeno pitanje vodosnadbijevanja, zbrinjavanja otpadnih voda, a da ne pričamo o toplifikaciji lokaliteta u centru grada, a kamoli po daljnjim mjesnim zajednicama, a čijim priključkom na sistem daljinskog grijanja bi se značajno smanjio nivo zagađenja zraka u zimskom periodu.

Uređenje industrijske zone u našem gradu na način da se za buduće investitore pripremi i uradi parcelacijski elaborat i obezbjede neophodni priključci za sisteme snadbijevanja (struja,voda itd), te da se pojednostavni birokratija vezana za pokretanje biznisa bi imalo ogroman uticaj na dovođenje potencijalnih investitora.

Pored ovih problema planiram se posvetiti i reorganizaciji Gradske uprave u cilju pojednostavljenja birokratskih procedura te umanjiti rashode koji nisu nužni u cilju osiguranja likvidnosti budžeta Grada, realizaciji i unaprijeđenju ogromnih turističkih potencijala Grada, uključivanju nevladinog sektora u rješavanje problema u društvu koji su u njihovoj sferi djelovanja te povećati potporu u radu i razvoju istih, raditi na poboljšanju uslova u sferi sporta u našem Gradu sa posebnim naglaskom na potrebnu infrastrukturu te pojednostavljenje birokratije vezane za sportske timove i organizaciju sportskih dešavanja, popravljanjem stanja mladih osoba sa krajnjim ciljem smanjenja odliva mladih osoba iz našeg društva te mnogim drugim problemima u našem Gradu.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, komentara ili prijedloga slobodno mi se obratite na koji god način vama najviše odgovara.

Comments